Loading Dogodki
Ta predstava je bila že izvedena.

priredba, režija in glasba: Peter Harl

Izvedba: Gledališko društvo Kontrada Kanal

… O PREDSTAVI …

Tri sestre so delo priznanega in večkrat nagrajenega slovenskega režiserja, pesnika in dramatika Vinka Möderndorferja (1958), s katero je posegel na področje družinskega življenja. Čeprav napisano že leta 2002, se doslej na slovenskih odrih ni veliko uprizarjalo, jo je pa v nemškem prevodu leta 2015 igralo münchensko gledališče Heiglhoftheater. Uprizoritev ljubiteljskih gledališčnikov iz GD Kontrada je tako eno prvih slovenskih sploh.

Komedija prikazuje profesorja ruščine, ki je fanatični ljubitelj ruske literature in ima zato poleg češnjevega vrta tudi tri hčere, poimenovane po treh sestrah (Olga, Irina in Maša) iz znamenite istoimenske drame slovitega ruskega dramatika in pisca kratkih zgodb Antona Pavloviča Čehova. Na svoji zlati poroki jih starša šokirata z napovedjo sporazumne razveze.

V črni, po Čehovu dišeči komediji, Vinko Möderndorfer meri v jedro “normalne” družine, kjer sanje in želje staršev in otrok pogosto ostajajo neuresničene. Sodobna družina je prav tako kot junaki dram Antona Pavloviča, ujeta v dolga diskutiranja o stanju stvari in sveta. Družina se obenem pokaže tudi kot prostor, v katerem se slabosti in ranljivosti posameznika najbolj razkrijejo in največkrat neusmiljeno izkoriščajo.

Premiero je GD Kontrada odigrala 27. feburarja 2023 in predstavo doslej ponovila že več kot petnajstkrat, v lanskem letu je bila izbrana tudi za najboljšo predstavo regijskega izbora Linhartovega srečanja za Severno Primorsko.

Predstava bo v četrtek, 12. 1. 2024, ob 19.30 v kulturnem domu Pirniče.

 

Vstopnina: 10,00 €

Rezervacije in informacije: Mateja Novak, tel. 031 352 772
blagajna.kud.pirnice@gmail.com