Loading Dogodki
Ta predstava je bila že izvedena.

V petek, 11. novembra ob 19.30 je na sporedu že druga letošnja abonmajska predstava. V dvorano KUD Pirniče prihaja predstava SVETNIKI, v izvedbi KUD Janez Jalen.

Komedija SVETNIKI v režiji Jaše Jamnika, režiserja in igralca v MGL.
Sumljivi posli oseb od katerih se to ne bi pričakovalo, saj naj bi bilo njihovo življenje in početje svetel zgled za vse ostale Navadne smrtnike. Kako priročna tema in početje, ki je še kako aktualno tudi v današnjem času. Predstava bi imela v sodobnem jeziku naslov: Kosti-poslovna priložnost.
Ekipa Teatra JJ, pa si je zadala Sveto dolžnost: Popeljati vas v ekstazo smeha. To početje je zelo hvalevredno in zaželeno. Torej pozabite na tegobe zadnjih dveh let in poromajte z nami v nebesa smeha.
🎭 O predstavi:
Vsakdo ima svoj prav. Svoja prepričanja, načela, ideale. Nekateri se jih trdno in nepopustljivo oklepajo ne glede na posledice, drugi so bolj pragmatični in si jih sprotno prilagajajo. Razlog za drugo izbiro skoraj vedno tiči v trenutnem ugodju in/ali koristi. Najbrž ni nihče tak svetnik, da tega ni že kdaj storil. Med ideali in koristjo pa pogosto zazeva širok, globok in usoden prepad. In vanj po navadi – žal – zdrsnejo ideali, iz brezna pa odmeva, da cilj baje posvečuje sredstva. Potem odmeva vedno glasneje in pogosteje, sredstva pa so vedno bolj kočljiva … Kaj pa, če lahko cilj dosežemo samo in edino s sredstvi, ki so popolnoma nasprotna našemu prepričanju in tako skrajna, da ne morejo “posvetiti” še tako zveličavnega cilja? Bomo vztrajali dalje v svojem prepričanju, četudi se v njegovem imenu blagoslovljena voda počasi, a vztrajno spreminja v jedko kislino?
➡️ V petek, 11. novembra v dvorani KUD Pirniče.
Vljudno vabljeni na drugo letošnjo abonmajsko predstavo!
Vstopnina za izven: 10 eur
Rezervacije: Mateja (031 352 772 ali blagajna.kud.pirnice@gmail.com)