Loading Dogodki
Ta predstava je bila že izvedena.

POMLAD, eden od štirih letnih časov. Je to dar, privilegij, saj imamo v Sloveniji 4 letne čase. Vsakega posebej se na nek način veselimo. Vsak od njih s svojo drugačnostjo in lepoto, značajem da naravi, človeku, živalim, rastlinam svoj pečat, svojo noto. Na planetu so številna področja s samo enim letnim časom, ki traja vseh 12 mesecev. Pa se tega privilegija , ki ga imamo, sploh zavedamo?
POMLAD je tisti čas, ko se vse prebuja, ne le okoli nas, tudi v nas samih.
Ko sneg skopni, komaj čakamo prve pomladne rastline, zvončke, trobentice, mačice, vijolice, telohe, reso in druge rastline. Ta letni čas poboža naravo, postane zelena, cvetoča, dnevi so daljši, svetlejši, sonca je več, noči pa so vse krajše.
Čeprav za letošnjo pomlad zagotovo v celoti to ne velja, saj tako v marcu kot aprilu močno čutimo podnebne spremembe. Od skoraj poletnih temperatur, pademo čez noč v zimske, pa spet nazaj v poletne temperature. Pa se kljub temu veselimo, da je pomlad.

Pomlad se močno dotakne tudi nas. V sebi začutimo preobrazbo, v nas se prebudi nemiren duh, želja po bivanju v naravi, po vonju narave, druženjem z domačimi in prijatelji v naravi. Željni smo sonca, izletov, pohodov v hribe, kolesarjenja in številnih športnih dejavnosti.
Zamenjamo garderobo, spremenimo naše prehranjevanje z bolj lahko hrano kot v zimskem času, ipd.

V pomladanskih mesecih, od marca do junija, zaznamujemo poleg številnih aktualnih dogodkov kar nekaj znanih praznikov.
– Marca svetovni dan ŽENA, materinski dan, očetovski dan,
– aprila kristjani praznujejo verski praznik Veliko noč
– 27. aprila je državni praznik dneva upora proti okupatorju , prej praznik OF
– 1. in 2. maja je PRAZNIK DELA, eden najpomembnejših državnih praznikov.

Tudi v našem KUD Pirniče se s pomladjo marsikaj spremeni.
Gledališki abonmaji za odrasle in otroke, od oktobra do marca, so se iztekli . Igralci se že pripravljajo na nove produkcije za jesen.

Likovna sekcija pa tudi ne miruje. Tokrat smo z likovno razstavo V OBJEMU POMLADI želeli, opozoriti na prebujenje vsega živega, predvsem pa želeli z razstavljenimi likovnimi deli polepšati stene avle Doma krajanov – doma kulture.

Ogled razstave je možen še od 13.maja do vključno 17.junija VSAKO SOBOTO od 14.-15.ure.
Ali po predhodnem telefonskem dogovoru na M 031 241 850 Majda Žakelj.

MORDA ŠE TO:
Likovniki KUD Pirniče že slikamo za likovne razstave v jesenskem času, prav tako pa že ustvarjamo nove izdelke iz gline in ličkanja . Pa tudi na adventne venčke ne bomo pozabili.