Kdo smo
  Novice
  Repertoar
     Tretji kluč
     Pravljica o Mezinčku
     Pokojna gosp. mama
     Selitev
     Glavni dobitek
     Kužek in sonček
     Svojeglavček
     Lift
     Pastirček Peter
     Vse za oblast
     Ko kozliček gre odpret
     Ovčka Mili
     Parlamentarke
     Trije vaški svetniki
  Spored
  Vstopnice
  Povezave
    REPERTOAR - Tretji ključ

Andrej Blatnik
TRETJI KLJUČ


Igra


Sezona 2014/2015

Premiera: 20. november 2014


režija

scenografija
izbor glasbe in tonska montaža
izdelava scene
šiviljska dela
rekviziti
oblikovanje luči
ton-luč
video


IGRAJO

Peter
Pavel
Polona

vodja predstave


Fotografije so posnete na vaji.


PREDSTAVA IMA EN ODMOR

Peter Militarev

UTEHA
Tomaž Frahm
Mlan Hrast
Irena Čebašek
Bine Knapič
Uroš Vovk
Uroš Vovk
Iztok Pipan
Branko Pečelin
Bine Knapič
Metoda Šmigoc

Bine Knapič


Andrej Blatnik je igro tretji ključ 1995 namenil radijski izvedbi. V OTH-aju jo bomo sedaj prvi odrsko uprizorili. V ozadju zgodbe je prikaz današnje družbe, ki na LAHEK IN PREFINJEN način skuša obogateti. Besedilo ponuja veliko absurdnih situacij in smeha, ki pa sprožajo različne polemike.

Protagonisti zgodbe so sicer ljudje iz obrobja, ki se skušajo znajti in preživeti vsak na svoj način. S tem pa avtor usmerja pozornost v DRUŽBENO RESNIČNOST današnjega časa.
Pisatelj, prevajalec in urednik Andrej Blatnik je rojen leta 1963 v Ljubljani. Po diplomah iz primerjalne književnosti in sociologije kulture na ljubljanski filozofski fakulteti je magistriral iz ameriške književnosti, leta 2004 pa doktoriral z delom Vplivi popularne kulture na ameriško prozo po modernizmu. Je urednik pri Cankarjevi založbi in predavatelj kreativnega pisanja na Fakulteti za humanistične študije.Andrej Blatnik je ena od osrednjih osebnosti tako imenovane slovenske postmoderne generacije (skupaj z Igorjem Bratožem, Alešom Debeljakom, Juretom Potokarjem in drugimi). Njegov roman Plamenice in solze (1987, predelana izdaja 2005) velja za temeljno posmodernistično delo, leta 1996 pa je izšel še roman Tao ljubezni. Doslej je izdal tudi pet knjig kratke proze: Šopki za Adama venijo (1983), Biografije brezimnih (1989), Menjave kož (1990), ki je izšla tudi v španščini, angleščini, hrvaščini, češčini, madžarščini in nemščini, Zakon želje (2000), ki je izšla tudi v nemškem, hrvaškem, češkem, francoskem in makedonskem prevodu, ter Spremeni me (2008). Je soavtor več almanahov in antologij.

Svoja razmišljanja je zbral v knjigah Labirinti iz papirja (1994), Gledanje čez ramo (1996) in Neonski pečati (2005).


Je pisec tudi radijskih iger Karantena (1984), Svet/išče (1985), Podpisi (1986), Praske na hrbtu (1992), Nočna vožnja (izv. 1996), Tretji ključ (1996), Bojevniki tretje armade (1996) in Prenosni otok (1998)

Prevedel vrsto ameriških avtorjev, med drugimi Anais Nin Ptičke, Venerina delta, Sylvio Plath Stekleni zvon, Paula Bowlesa Zavetje neba, za gledališče pa Israela Horowitza Indijc hoče v Bronx.

Leta 1991 je prejel Zupančičevo nagrado, leta 2002 pa nagrado Prešernovega sklada.
  © 2008-2015 KUD Pirniče, Zgornje Pirniče 6, SI-1215 Medvode